De Bouwmarktconcurrent
Laminaat vloeren
Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent
Bouwmarktconcurrent aanbiedingen binnendeuren
aanbiedingen buitendeuren
aanbiedingen laminaat bezorging van uw binnendeuren
bezorging van uw buitendeuren
bezorging van uw laminaat help bij laminaat
help bij laminaat
help bij laminaat nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment
nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment
nieuws over het bouwmarktconcurrent assortiment contact met de bouwmarktconcurrent
contact met de bouwmarktconcurrent
contact met de bouwmarktconcurrent reacties
Artikel Zoeken
Zoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent wanneer u goedkoop wilt verbouwenZoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent Zoek naar binnendeuren, buitendeuren, gereedschap, sanitair, gereedschap, verf, zonwering, gashaarden, cando deuren, storemax kasten, Skantrae Deuren, Lambriseringen en bouwmaterialen op de Bouwmarktconcurrent
Deuren, vloeren en kasten zijn onze specialiteit
   STEL UW VRAAG
Wij leveren ook ondervloeren voor al uw laminaat wensen
   OFFERTE
PRODUCTGROEPEN
Handige links

Veel manieren om te betalen
Qshops keurmerk

 
 

Hoe kun je kraanwater zuiveren?


Hoe kun je kraanwater zuiveren? Hoe kun je kraanwater zuiveren?

Het is voor ons heel vanzelfsprekend dat we veilig water uit de kraan hebben. Dit is niet voor elk land vanzelfsprekend namelijk. Toch lees je steeds vaker dat ons kraanwater gezondheidsproblemen zou kunnen veroorzaken. In dat geval kun je je kraanwater zuiveren, maar hoe doe je dit?

Is het kraanwater verontreinigd?

Het drinkwater in Nederland wordt gemaakt van grondwater of oppervlaktewater. Beide bronnen hebben de kans om verontreinigd te raken met verschillende stoffen. Deze worden bij de productie van drinkwater uit het water gefilterd.

Toch lukt het niet om deze stoffen altijd volledig te verwijderen uit het kraanwater. Maar de concentratie die dan nog in het water zit is zeer laag en kan geen kwaad.

Continu controle

De bronnen en drinkwater worden continu gecontroleerd door de drinkwaterbedrijven. Ze worden gecontroleerd op meer dan 500 verschillende stoffen. Zodra er een onbekende stof of een te hoge concentratie gevonden wordt, kan dat water niet gebruikt worden om drinkwater te maken.

De eisen die eraan gesteld worden zijn hoog. Daardoor kun je ervan uitgaan dat het water uit de kraan veilig is. Er zullen alleen mineralen en ander organisch materiaal in zitten die voor de smaak van water zorgt.

Water filteren

Er is een verschil tussen hard en zacht water. Hard water noemen we zo omdat het veel calcium bevat. De hoge hardheid van het kraanwater kan leiden tot kalkaanslag. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een water filter te installeren.

Hard water tegenover zacht water

Hard water is water wat meer kalk bevat. Dit is voor drinkwater geen gevaar of probleem, maar dit kan het wel zijn voor apparaten in huis wat water verbruikt. Zo kan hard water zorgen voor flink wat kalkaanslag in je vaatwasser en wasmachine. Dit is niet goed voor de apparaten en moeten dan ook extra gereinigd worden om goed te blijven werken.

Zacht water is water wat extra gefilterd is. Hier wordt vooral het calcium uitgefilterd. Daardoor zal er een stuk minder kalkaanslag ontstaan.

Drinkwater extra filteren ja of nee?

Het is niet per se nodig om je kraanwater extra te filteren. Toch kan het geen kwaad. Een waterfilter drinkwater is makkelijk te installeren en reinigt het water van stoffen die ze volgens de wetgeving niet per se hoeven te filteren.

Zeker nu onze bodems steeds meer verontreinigd kunnen raken, kan het een fijn gevoel geven om het extra te filteren. Gebruik hier een goede en schone filter voor. Zo kun je extra nog eventueel lood, chroom en fluoride uit het water filteren.

De werking van een waterfilter

De waterfilter bestaat uit meerdere lagen. Het kraanwater passeert als eerst door een grove basisfilter, daarna door een foam verdeler, een meerlaagse actief koolstof en oxidatie reductie legering, een ionisatie wisselaar van hars en als laatste door een ultra fijne zeef.

Elke laag van de waterfilter heeft zijn eigen werken om de verschillende stoffen eruit te filteren. Aan het eind van al deze extra filters blijft er heerlijk puur water over zonder verontreinigingen of andere opgeloste stoffen.

wij leveren oa. Krono, StoreMax, Skantrae deuren, Geberit, Metabo, Meister, Berry alloc, Quickstep, Ambiant
   
bouwmaterialen laminaat vloeren bestel online of bel.
TNT Pin Ideal